ÖTV ve KDV İndirimleri Devam Etmeli

30.06.2019 / 16:55:59 1821 okunma

VERGİ İNDİRİMLERİNİN 31 ARALIK 2019 TARİHİNE KADAR UZATILMASINI TALEP EDİYORUZ

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası ( FATSO) Başkanı Tayfun KARATAŞ ’tan, 30 Haziran’da sona erecek mobilya, beyaz eşya ve otomotivdeki K.D.V. ve ÖTV indirimlerinin 31 Aralık 2019’a kadar uzatılması çağrısı geldi. KARATAŞ , yaptığı açıklamada, “30 Haziran’da sona erecek olan beyaz eşyada sıfır Ö.T.V. ile mobilyada yüzde 8 ve ticari araçlarda yüzde 1 K.D.V. uygulaması süresinin 31 Aralık 2019’a kadar altı ay daha uzatılması piyasaya önemli bir destek olur. Vergi indirimlerinin yılsonuna kadar uzatılması, üretim bantlarındaki hareketliliği artıracak” diye konuştu.

Başkan Tayfun KARATAŞ , “Hükümetin taksit sayısını artırarak oluşturduğu tüketim artışı, vergi indiriminin de uzatılmasıyla üretime pozitif yansıyacak. Bu süre uzatımı, Ekonomi Değer Kredisi Paketi başta olmak üzere açıklanan finansman paketlerini de tamamlayacaktır” dedi.

Vergi indiriminin üç yönlü etki yapacağını belirterek, şöyle devam etti: “Otomotiv, beyaz eşya ve mobilya gibi Türkiye’nin lokomotifi olan sektörlerin özellikle tüketim alanındaki performansını kaybetmemesi lazım. İş dünyası olarak bu indirimlerin 2019 sonuna kadar devamından yanayız. İnanıyoruz ki vergi indirimlerinin devam etmesi üç yönlü fayda sağlayacak. Ekonominin çarkları hızlanacak, üretim motivasyonu artacak ve en önemlisi tüketicinin ihtiyacı karşılanacak” dedi.
Yaz aylarında canlanan mobilya ve beyaz eşya sektörlerinde vergi indirimlerinin 31 Aralık 2019’a kadar uzatılmasının tüm piyasadaki hareketliliği artıracağını vurgulayan KARATAŞ , şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bugüne kadar piyasayı canlandırmak için ortaya koyulan bu tedbirler önemli bir etki yaptı. Büyümenin daha da önem kazandığı böylesi bir dönemde hem iç talebi hem de istihdam deposu sektörleri koruyacak önlemlerin devamına ihtiyaç var. Keza ticari araçlarda da yüzde 1’lik K.D.V. uygulamasının 31 Aralık’a kadar sürdürülmesi önemli. İş dünyasına son dönemde birçok yeni finansman imkanı sunuldu. Bu finansmanı çeşitli yatırımlarda kullanacak olan reel sektör, ticari araçlardaki K.D.V. indirimi fırsatını muhakkak değerlendirmek isteyecek. Bu indirimin yılsonuna kadar uzatılması hem ticari araç filosunu yenilemek isteyenler için hem de satışları düşen otomotiv sektörü için önemli bir destek olur.”

ÖTV ve KDV İndirimleri Devam Etmeli Başlıklı Haberi Paylaşın:

Gündemdeki Diğer Haberler

TOBB 2027 Yılı Ana Fuar Takvimi Yayımlandı

6 gün önce

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), iş dünyasının ve ticaretin can damarı olan ...

Global Health Uluslararası Sağlık Fuarı 26 Ekim'de Düzenlenecek

1 hafta önce

Orta Doğu'nun önde gelen uluslararası sağlık fuarları arasında yer alan "Global Health ...

KOSGEB İstihdamı Koruma Destek Programı Güncellendi

1 hafta önce

İmalat sanayinde üretim ve istihdamın sürekliliğini desteklemek, işletmelerin finansmana ...

KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programında 2026 Yılı 3. Dönem Başladı

2 hafta önce

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyüme ve gelişimini desteklemek amacıyla hayata ...

Bentonit Madeni Alanında Faaliyet Gösteren Üyelerden FATSO'ya Ziyaret

3 hafta önce

Fatsa Organize Sanayi Bölgesi'nin yatırımcı profillerinden biri olan bentonit madenciliği ...

Küresel E-İhracat Zirvesi İstanbul'da Düzenlenecek

3 hafta önce

Ticaret Bakanlığı himayesinde, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinasyonunda ...

Genel Sekreterler Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

1 ay önce

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı Oda ve Borsaların Genel Sekreterlerinin katılımı ...

Fatsa Kaymakamı'ndan Odamıza Ziyaret

1 ay önce

Yayımlanan son kararname ile Fatsa ilçesine atanan Sayın Mustafa Ünver Böke 10 Ağustos ...

12. Helal Expo Ticaret Fuarı Kasım Ayında Düzenlenecek

1 ay önce

Her yıl  Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde gerçekleşen 12.Dünya Helal Zirvesi ve ...

Paris Batimat Yapı ve İnşaat Fuarı Eylül Ayında Düzenlenecek

1 ay önce

Dünya yapı ve inşaat sektörünün en büyük buluşmalarından biri olarak görülen ve ...

MWC 2026 Mobil Teknolojiler Fuarı Kasım Ayında Katar'da Düzenlenecek

1 ay önce

Katar İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MCİT), İnvestQatar ve Visit Qatar ortaklığında ...

DIGITALTR Projesi Destek Programı Başvuruları Açıldı

1 ay önce

Türkiye sanayisinde dijital dönüşüm kapasitesini artırmayı hedefleyen DIGITALTR Projesi ...

TOBB Hesapları İnceleme Komisyonu Fatsa'da Toplandı

2 ay önce

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hesapları İnceleme Komisyonunda görev yapan Oda Yönetim ...

Yeni Fatsa Kaymakamına Hayırlı Olsun Ziyareti

2 ay önce

İlgili Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Fatsa İlçesi Kaymakamlığına atanan Sn. Mustafa ...

FATSO Heyeti MÜSİAD Ordu Şubesi Toplantısına İştirak Etti

2 ay önce

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Meclisinden oluşan bir heyet 16.07.2026 tarihinde Fatsa'da ...